NL ENG
Nu
1996
Projecten &
Tentoonstellingen
×
TWEETS
19 May 2017 — 21 May 2017

TWEETS
19-21 MEI (Antwerp Art Weekend)
Nieuw Zuid – Jos Smolderenstraat 15, Antwerpen

Voorkamer is een kunstenaarsinitiatief opgericht door Peter Morrens en Rik De Boe in 1996 te Lier. Voorkamer maakte 20 jaar lang, met vele vrijwillige arbeid, presentaties van beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland, waarvan de laatste  tien jaar voornamelijk op de historische Heilige Geest site in Lier.
In de zomer van 2016 besliste de Vlaamse Regering om Voorkamer niet langer te ondersteunen.  Bij gebrek aan financiële middelen is de programmatie in 2017 in Lier gereduceerd en wordt Voorkamer nomadisch.
In een pop up ruimte in Nieuw Zuid presenteren we tijdens ANTWERP ART WEEKEND werk van Michael Ballou en een selectie multipels. Er worden ook nieuwe edities voorgesteld.
De creatie, productie en presentatie van publicaties en kunstwerken in oplage vormt een belangrijk onderdeel van het beeldend programma en de werking van Voorkamer.
Voorkamer heeft het plan opgevat om een publicatie te maken van 7,5 jaar werking . Deze publicatie wordt een vervolg van 12,5 jaar Voorkamer (uitgegeven in 2009) en zal dus een overzicht bieden van de werking van de afgelopen jaren. Hiervoor rekent Voorkamer ook op ondersteuning van het publiek. Door onze multiples aan te kopen garandeert u onze verdere werking en wordt deze publicatie alleszins mogelijk.

 

vrijdag 19 mei 14u − 20u
zaterdag 20 mei 14u − 18u
zondag 21 mei14u − 18u

Met dank aan Sofie Van de Velde, TRIPLE LIVING en Johan De Wilde

 

DE CENTRALE PERIFERIE 2.0

Tegelijkertijd  presenteert Voorkamer op zaterdag 20 mei om 16 uur in het Zuiderpershuis ‘De Centrale Periferie 2.0’ , een performance/screening programma met werk van Michael Ballou, Maycec, Michael Fliri en Floris Vanhoof, i.s.m. Frans Masereel Centrum, De Garage en de Warande. Meer info vindt u onderaan en in een volgende mail.

 

20 MEI – 16 tot 19 uur
Zuiderpershuis – Leuvenstraat (ingang over M HKA)

met performances en screenings van
Michael Balou, Floris Vanhoof, Michael Fliri, Maycec & Sergej Vutuc

 

+
< >
×

tekst beeld
koop