NL ENG
Nu
1996
Projecten &
Tentoonstellingen
×
Thomas Broadbent
8 Mar 1998 — 4 Apr 1998

VZW Voorkamer, Peter Morrens en Rik De Boe,; nodigen de New Yorkse kunstenaar Thomas Broadbent uit voor een solo-tentoonstelling.

De expositie wordt ditmaal niet in de eigen galerie Voorkamer (Bril 14) opgebouwd –waar wel een raaminstallatie komt- maar in een voormalige kledingszaak in de winkelas “Van brug tot brug”:  Emmanuella, Rechtestraat 4 te Lier’

Op deze manier zal het winkelpubliek willens nillens geconfronteerd worden met de objecten van de kunstenaar.
De werken zijn meestal gemaakt uit materiaal dat gebruikt wordt in de dagelijkse leefwereld zoals textiel (kostuums), similileder enz...
In zijn onderwerpen verwijst hij dikwijls naar populaire thema’: seksualiteit, familiestructuur en –geweld en allerlei hybride varianten hiervan.

De opening van de tentoonstelling op  zondagnamiddag 8 maart e.k. tussen 15 uur en 19 uur valt bewust samen met de middenstandsactie “winkelplezier in Lier”.
Tijdens de vernissage zal Bart Maris (trompettist van ex X-legged Sally) een try-out geven van een solo-project.
Eveneens zullen drie kunstschilders “optreden” als de singing painters : H. Van Heirsele, M. Borremans, S.  Paridaen.

 Het winkel- en wandelpubliek heft op de receptie vrij toegang, wat zo blijft gedurende de ganse tentoonstelling tot en met zaterdag 4 april, telkens op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.30 uur en 18 uur.

+
< >
×

tekst beeld
koop