NL ENG
Nu
1996
Projecten &
Tentoonstellingen
×
Room PR
23 Mar 2001 — 21 Apr 2001

roomPR - video
(VHS PAL 43min)

Maria Blondeel, Lieve D'hondt, Rik De Boe en Peter Morrens

Een video essay gemaakt door beeld- en geluidskunstenaars met een uiteenlopende achtergrond, die 5 weekends lang in een galerijruimte samenwerkten. Ze zijn tot samenwerken gedwongen, misschien nogal hooggrijpend, en sex is uitgesloten.
Ze zijn er stellig van overtuigd dat het geen kwaad kan om iets te proberen. De persoonlijke processen worden verstoord, de registraties worden getransporteerd. Als het bewolkt is vragen ze zich af of ze een paraplu zullen meenemen. In Amerika hebben ze daarvoor een mooi beeld uit het honkbal: pitching above your head. Ze brengen externe voorwerpen binnen, en bootsen dwangmatige handelingen van de medewerkers na. Ze schrijven nummers en woorden op een tafel. Ze plaatsen overal papier onder. Ze komen in contact met dingen die buiten hun greep liggen, hun vingers reiken ernaar zoals ze bij het bergbeklimmen naar de volgende rotsspleet reiken. Ze kunnen niet bij die spleet, ze vallen, hun vingers zijn te kort. Hun voeten hebben kou. Ze denken er eigenlijk liever niet over na, dan hebben ze een houvast. Ze kunnen zichzelf niet omhoog trekken, maar vinden het heel belangrijk te botsen en te genereren. Het is de act die het gevolg is van een ganse organisatie. RoomPR is een experiment waarbij elke deelnemer antwoordt op de gestelde voorwaarden.

 

‘roomPR’ is een deel van het project 'e_room' van Maria Blondeel en Lieve D'hondt en is ook te bekijken op het internet.  Op de website http://welcome.to/e_room worden de beelden en geluiden gefilterd door de artistieke interpretatie van de kunstenaars.
Gedurende de tentoonstellingsperiode, bespraken de kunstenaars concepten en observaties die gebundeld of afzonderlijk tijdelijk vorm kregen. In hun artistieke praktijk combineren ze tekenen, fotografie, video, computertoepassingen, elektronische geluiden en stem, high en low tech. De wekelijks veranderende situaties werden vastgelegd op digitale video en audiotape.

roomPR werd opgenomen in Voorkamer Lier, België 2001

 

roomPR - performance

Maria Blondeel, Lieve D'hondt, Rik De Boe en Peter Morrens
(duur 60 min)

technische specificaties:

videoprojectie
klankgenerator met 6 sensors op het scherm
microfoon
CD speler
mixer, versterker, luidsprekers

+
< >
×

tekst beeld
koop