NL ENG
Nu
1996
Projecten &
Tentoonstellingen
×
The Island
12 May 2007 — 3 Jun 2007

“The Island” is een kunstproject van de Berlijnse kunstenaar Christian Hasucha georganiseerd door Voorkamer vzw en de Stad Lier.

Christian Hasucha (D)
Christian Hasucha is een Berlijnse kunstenaar die sinds de jaren ‘80 ingrepen doet in de openbare ruimte. Vorig jaar installeerde hij in Berlijn een platform van 7 meter diameter bedekt met gras op 3,5 meter hoogte. Gedurende een aantal weken kregen de inwoners van Berlijn de kans om via reservaties enkele uren door te brengen op dit ‘plein’. Zijn creatie was een ongelooflijk succes: er vonden picknicks op plaats, bovenop werden vergaderingen georganiseerd, mensen zetten er hun tentje op om de nacht door te brengen,...
Zijn ingreep kreeg zeer veel positieve pers en werd opgenomen in de catalogus voor de architectuurbiënnale van Venetië 2006.

Tijdens zijn verkennend bezoek aan de historische binnenstad viel het hem op dat er geen groen is waar mensen kunnen vertoeven. Daarom besloot hij een nieuwe versie van het eiland te maken voor de Lierse Grote Markt.
Het eiland wil in de eerste plaats een plaats worden waar verpoosd kan worden. Op die manier functioneert het werk zowel als uitkijkplatform én als ontmoetingsruimte. De gebruiker krijgt door de hoogte een andere blik op de werkelijkheid én wordt tegelijkertijd onderdeel van de sculptuur.
Het eiland wordt geplaatst op de Grote Markt ter hoogte van het Stadhuis en is beschikbaar voor alle publiek van 12 mei tem 3 juni.

Het eiland een aantal uren reserveren kan door de gewenste datum in te vullen op de kaart en deze terug te sturen of contact op te nemen met dienst Toerisme van de Stad Lier.
toerisme@lier.be
www.toerismelier.be

vanaf 12 mei 2007 op de Grote Markt van Lier

Download invitation »

+
< >
×

tekst beeld
koop