NL ENG
Nu
1996
Projecten &
Tentoonstellingen
×
Projectweek KASK in Voorkamer 2012
26 Mar 2012 — 30 Mar 2012

FREDERIQUE CULOT, JELLE HAEGEMAN, BARBARA DESMEDT, LUC LEPLAE, OLIVIER MAEKELBERGHE, 
SARAH ZWARTS, AN-SOFIE VAN PARYS, NEEL DE BRUYCKER

Werkperiode van 26 tot 30 maart 2012
Toonmoment vrijdag 30 maart 2012 vanaf 16u
Open op zaterdag 31 maart en zondag 1 april 2012 van 14u tot 18u

Download invitation »

Studenten van KASK, School of Arts van de Hogeschool Gent krijgen de tijd én ruimte om in Voorkamer een individueel project te realiseren. Dit is een verdere kennismaking met de tentoonstellingsproblematiek en voor velen een eerste en/of verdere kennismaking met werken op locatie en met de context van een ruimte.

De historische of architecturale context van de Heilige Geestsite, de context van Voorkamer zelf (geschiedenis, tentoonstellingen, specifieke kunstwerken) of de context van de stad Lier kunnen uitgangspunten of invalshoeken zijn voor het maken van het werk.

De uiteindelijke realisatie moet een site-specific kunstwerk worden dat zich vertoont op een andere drager dan papier: onder de vorm van een -plafond, -vloer en/of muurtekening, tekening op een object, projectie, film etc. Belangrijk is dat het gerealiseerde werk een inhoudelijk standpunt inneemt t.o.v. het vooropgestelde.

Het project stimuleert om op zoek te gaan naar een andere manier van tekenen. De diversiteit en de verspreiding van de diverse tentoonstellingsruimten op de Voorkamer-site bieden de mogelijkheid om het werk individueel en autonoom te presenteren en te ontwikkelen. Studenten worden in de voorbereiding en ter plekke individueel begeleid door docenten Rik De Boe & Ruben Bellinkx.
Peter Morrens (co -artistiek leider Voorkamer) maakt met hen naderhand een evaluatie van het getoonde.

+
< >
×

tekst beeld
koop