NL ENG
Nu
1996
Projecten &
Tentoonstellingen
×
Dublin Doubles
12 Nov 2013 — 12 Dec 2013

Voorkamer presenteert/presents Voorkamer

JASPER RIGOLE (BE), HANNELORE VAN DIJCK (BE), MARC NAGTZAAM (NL), PATRICK VANDEN EYNDE (BE), JOHAN DE WILDE (BE), THOMAS BROADBENT (USA), TINE MELZER (CH), MICHAEL BALLOU (USA), SARAH & CHARLES (BE), LEON VRANKEN (BE), FREDERIC GEURTS (BE), BATIA SUTER (CH), RIK DE BOE (BE), PETER MORRENS (BE), XIA ROODENBURG (NL), PATRICIA SMITH (USA), LEEN VOET (BE), WILLIAM LAMSON (US), MARIJN VAN KREIJ (NL), GLENN GEERINCK (BE) , JENS BRAND (DE), REINHARD DOUBRAWA (DE), CATHERINE ROSS (USA), RINUS VAN DE VELDE & KOEN SELS (BE), JEAN-MARIE BYTEBIER (BE), JOHN WOOD & PAUL HARRISON (UK), HANK SCHMIDT IN DER BEEK & FABIAN SCHUBERT (DE), NICOLAS PROVOST (BE), RUTHERFORD CHANG (US), BART VERWILT (BE), GERLACH EN KOOP (NL), AUKJE KOKS (NL), MIRIAM BÖHM (DE), BENOÎT FÉLIX (BE), ROELAND TWEELINCKX (BE), ERIK BERGLIN (SWE), IRINA WERNING (ARG), RUBEN BELLINKX (BE), ILSE ERMEN (DE), REIN DUFAIT (BE), JOHAN DE WIT (BE)

‘Dublin Doubles’ is de derde tentoonstelling waar Rik De Boe en Peter Morrens het Belgische kunstenaarsinitiatief VOORKAMER voorstellen aan de hand van kunstenaars waar zij de afgelopen zeventien jaar mee werkten en soms een hechte band mee opbouwden. Het criterium dat zij voor deze tentoonstellingen hanteren is eenvoudig: kunstwerken en kunstenaars worden geselecteerd die op een erg brede manier met dubbels en tweevouden werken.
Het is hun visuele antwoord op de vraag of zij als artistieke leiders meer curator dan wel beeldend kunstenaar zijn of voelen. Op een positief-verwarrende manier gebruiken zij daarbij steeds de context van de ruimte waarin ze het project voorstellen.
In Broadcast Gallery te Dublin maken zij een kabinet waarbij een 40 tal kunstenaars een transporteerbare bijdrage zullen leveren.

BROADCAST GALLERY is een publieks- en onderzoeksgerichte galerie verbonden aan het Departement Schone Kunsten van het Dublin Institute of Technology, Portland Row, Dublin. Broadcast legt, via de organisatie van tentoonstellingen, lezingen en performances, een bijzondere focus op hoe kunstenaars het domein van onderzoek benaderen en invullen.

VOORKAMER is een kunstenaarsinitiatief voor en door kunstenaars dat in oktober 1996 te Lier opgericht werd door Peter Morrens en Rik De Boe. Voorkamer is gesitueerd in een grote, 17-eeuwse historische site in het centrum van Lier, in de onmiddellijke nabijheid van de Sint Gummaruskerk.Voorkamer toont jaarlijks solo- en groepspresentaties van hedendaagse beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland. De diversiteit en de verspreiding van de diverse tentoonstellingsruimten op de historische Heilige Geest-site biedt de mogelijkheid om zowel autonome als in situ presentaties te produceren. Naast tentoonstellingen op de site organiseert Voorkamer regelmatig projecten in de publieke ruimte of in samenwerking met gelijkzinde organisaties.

 

+
< >
×

tekst beeld
koop